Om oss

Dagsverk for Down er en stiftelse som arbeider for å bedre villkårene for personer med Down syndrom, fortrinnsvis i Norge. I tillegg til å være et supplement til øvrige stiftelser med liknende formål, er tanken å fungere som en gave-stiftelse, med minimal administrasjon. Innsamlede midler øremerkes formål og organisasjoner som kommer mennesker med Down syndrom til gode, og som bidrar til synliggjøring og inkludering.

Dagsverk for Down ble startet av Ingrid Bjørnov i 2015. Idéen var å få folk med på en humørfylt dugnad på Verdensdagen for Down syndrom, 21. mars. Dagsverk for Down oppstod via et håndskrevet ark i sosiale medier og et løfte om å gi sitt dagshonorar til innsamlingen. Målet var på sikt å få samlet inn én million kroner til et digitalt kunnskapssenter, i regi av Downs Norge / Norsk Nettverk for Down Syndrom.

I 2018 ble målet om en million kroner nådd, og den digitale kunnskapsportalen “Oppsiden” ble offisielt lansert. Det skjedde 26. oktober i Oslo, og den høytidelige åpningen ble foretatt av daværende statsminister Erna Solberg. Det er en milepæl, på alle måter, og mange menneskers arbeide og årsverk er gått med for å realisere “Oppsiden“. Ikke minst har mennesker i det ganske land bidratt med nettopp et dagsverk: folk har strikket, malt, pantet, sunget, bakt, stekt, danset, skrevet, rocket, fotografert, lakkert, ryddet, gått, hoppet og snekret for Down. Folk har rettet prøver og drevet dank for Down. En stor takk til dere alle!

I dag er Dagsverk for Down en stiftelse. Målet er å samle inn midler og dele disse ut til tiltak og prosjekter som kommer mennesker med Down til gode. Vi har blant annet støttet:

2020:
Turngruppen Stjerneakrobat i Fredrikstad
Aktivitetsgruppen Senior-Treffen / Nitor
Naturgruppen Himmeljegerne

2021:
Sjiraffen kultursenter i Trondheim
Asker produkts jubileumskonsert
Ingvilds i Sandnessjøen

2022:
Alle Tiders Band (ATB) i Vadsø
SingAlong Grefsen i Oslo
Pascalfestivalen på Gjøvik

Du kan følge aktiviteten på aksjonens Facebook-side

(ønsker du å bidra utenom aksjonsdato 21. mars så er det absolutt mulig. Kontonummer er 1720.28.80436, og VIPPS-nummer er 584332)